Beszélünk róla?

2007.10.12. 10:13

Az idén végre rászántam magam, hogy megvalósítsam régi vágyamat, így, beiratkoztam a  Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sportudományi Kar Továbbképző Intézet Sportoktató szaktanfolyamára. Azaz, ha nagy leszek, úszóoktató leszek. De nem ez a lényeg.

Mióta megkaptam a válasz e-mailt, hogy felvettek, kicsit elbizonytalanodtam. Hogy miért? "Csak" azért, mert ugye lombikbébi programban veszünk rész, és mi lesz, ha sikeres lesz a beavatkozás, én pedig nem mehetek úszni? Akkor elúszott az addig belefektetett munka?

Erre rá is kérdeztem a beiratkozásnál, mivel ettől tettem függővé, hogy elkezdjem-e a sulit, vagy sem. Én tök simán beszéltem a dologról, a csajszi is normálisan fogadta. Utána gondoltam csak bele, hogy ez másnak mennyire lehet kellemetlen? Mármint az, hogy természetes úton nem lehet babája? Mennyire szégyellik a nők, hogy segítség kell nekik? Pedig talán nem is az ő készülékükben van a hiba?

Lehet, hogy azért beszélek ilyen nyíltan a dologról, mert a baráti körömben szinte mindenki tudja, ill. ők is hasonló problémával küzdenek? Mások vajon mennyire titkolják? A mai világban tényleg ciki erről beszélni? Vagy már túl sokan vagyunk, akik ilyen cipőben járnak?

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr8194101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barbo 2007.10.14. 10:22:27

Én teljesen egyetértek a nyíltságoddal, én is így teszek. Régebben titkoltam, és egy csomó feszültséget okozott, most kicsit felszabadultabb vagyok. Épp tegnap ecseteltem a lombik folyamatát, egy meglehetősen távoli baráti, meleg párnak. Nagyon érdeklődők voltak .:-) És persze mindenki szorít nekünk ilyenkor... A férjem meg épp arról mesélt, hogy felhívta egy elég régi exe, akinek nemrég született babája, és mivel az ő testvérééknél is lombikbaba van, a férjem is rögtön elmesélte, hogy mi is épp benne vagyunk. Nem dobott fel a hír, hogy az exe egy kriplinek tarthat, de bízom benne, hogy a párom korábban is jól választott. Szóval igenis jó dolog megosztani a gondjaidat, mint pironkodva magyarázkodni, hogy miért nem jön a baba???

mythril 2007.10.15. 22:04:15

Szerintem nem ciki beszélni róla. Gondolj bele, csak itt a közvetlen környezetetben 2 házni távolságon belül hány inszemináció és lombik volt csak idén.... Lassan én érzem magam kakukktojásnak, hogy nekem nem volt, "csak" egy vetélés, de utána expressz baba jött... Tudod, tesómék is lassan egy éve járnak orvostól-orvosig, néha lekifurdalok, hogy nekem ilyen könnyen ment, ők meg lassan 3 éve eredménytelenül próbálkoznak.
Ciki egyébként szerintem akkor lenne, ha azért nem lehetne gyereked, mert te tettél volna róla az életmódoddal, vagy hasonló...
Egyébként most épp hol tartotok?

Lusthie 2007.10.15. 22:44:45

Én is úgy érzem, hogy jobb, mióta nem kell annyira titkolni az egészet. Ráadásul úgy érzem, hogy egyre többen járnak hasonló "cipőben". Talán a meddőség is korunk népbetegsége kezd lenni?

Mythril: szombaton ki fog derülni :-)
A másik, hogy a tesóddal kapcsolatban jó lenne beszélnünk, kíváncsi vagyok, milyen vizsgálatokon vannak túl.

Zsuci 2007.10.16. 21:44:06

Én azért nem tartom titokban mások előtt, mert arra gondolok, hogy ha mindenki így tenne, akkor nem tudnánk megosztani egymással a tapasztalatainkat, segíteni egymást/egymásnak. Meg talán ennél őszintébb ember vagyok... Szóval én kezdettől fogva vállaltam, amikor szóba került a dolog. És úgy érzem, hogy így sokkal könnyebb!

Lusthie · http://lusthie.blog.hu 2007.10.17. 13:00:44

Vannak emberek, akik előtt hmmm... titkolom. Na ezek azok, akik állandóan kérdezik, hogy na mikor lesz már baba? Szerencsére egyre kevesebben vannak, viszont megfogadtam, ha még 1x vki rákérdez, vagy azt fogom mondani, hogy azért nincs, mert soha nem lehet, vagy pegid azt, hogy azért, mert egyszerűen nem akarunk. Oszt gondolkodjon el...
süti beállítások módosítása