Wii...

2007.09.25. 08:17

Merem állítani, hogy a világ legjobb játéka.

Történt egyszer, pár hónappal ezelőtt, hogy a szomszédasszony-barátnőmék vendégeket hívtak és minket is meginvitáltak. Az egyik vendég akkor szerezte be a Nintendo Wii játékát, amit el is hozott. Először nem mertem kipróbálni, mert mi van, ha a többiek kiröhögnek? Hajrá kisebbségi érzés! Hozzáteszem, tényleg eléggé vicces kivülállóként nézni a másikat játék közben. Azért nem tartott - -am vissza magam - sokáig, gyerekkorom óta nem kattantam rá úgy játékra, mint a Wii-re. Anno a sima fekete-fehér tévén játszott tenisz volt a királyság, most viszont a Wii a csúcs! Totál rákattantunk a Zurammal együtt.

Mi az a Wii? Jó kérdés. Női szemmel? Videojáték, amihez olyan bigyó van, mint a Playstation játékokhoz, amit a tévével kell összehozni. Azaz konzol. Meg van hozzá távirányító-féle, ami nem madzaggal van hozzákötve a konzolhoz. Ugyi most már értitek? :-)

Alapjátéka a "Wii Sports", mellyel lehet teniszezni, bowlingozni, golfozni, boxolni, baseballozni. Zseniális. Az első alakalommal igazán csak a teniszt és a boxot próbáltuk ki a barátnőmmel, aminek az lett az eredménye, hogy másnap úgy közlekedtünk, mint egy robot. Alig tudtunk mozogni, annyira izomlázunk lett.

A Sports után természetesen meg kellett vennünk a WiiPlayt is, amin olyan elég egyszerű játékok vannak, mint pl. peca - amolyan búcsú-féle -, léghoki-féle, kacsa-ufó vadászat stb.

Miután totálisan belemerültünk a játék rejtelmeibe, kitaláltuk, hogy mi is rendezünk egy Wii-pizza partyt, így meghívtuk a barátainkat. Döbbenet, hogy seperc alatt mennyire fel tudja dobni egy buli hangulatát. Azt hittem, hogy csak mi vagyunk ilyen őrültek, de rá kellett jönnöm, hogy nem! És nem tizenéves csitrikről van szó! Jó nézni, ahogy tulajdonképpen hülyét csinál magából az ember, hiszen a kívülálló, ha nem látja, hogy mit csinálsz, konkrétan annyit lát, hogy pl. a levegőbe boxolsz, vagy "légteniszt" játszol.

Igaz, én nem ismerem a Playstation játékokat, de azt tudom, hogy drágább, mint a Wii. Jobb a grafikája, talán komolyabb is, mégis úgy érzem, hogy nekünk, az "idősebb" korosztálynak inkább a Wii a befutó. Ki ne akarná kipróbálni a teniszt, bowlingot, boxot otthon, a szobában? Apósomnak, anyósomnak is nagyon bejött a játék. Jó volt nézni, mikor apósom alig várta, hogy rákerüljön a sor. A végén annyira belemelegedett a játékba, hogy szegény anyósomat leütötte. Legalábbis a kezét, amivel napokig nem tudott mégcsak fogni sem.

Egy jó Wii partyhoz elég lenne az alapjáték is, hiszen így is királyos bulikat lehet csinálni. Mi a "biztonság" kedvéért azért beszereztünk még egy párat... Utóbbit szombaton, aminek a neve WiiBoogie. Igen, táncolni kell, bár csak kézzel, de így is elég vicces. Sőt! Karaoke is van rajta! Nem annyira profi, mint egy igazi, mégis elég jól le tudja kötni az embert.

Nekem az egyik kedvencem a Rayman Raving Rabbits, amit stílszerűen még nyuszira kaptam, ill. a Zuram kedvence a Madden NFL 07. Valahogy úgy érzem, nincs megállás :-) A Drágám már azt várja, mikor fog megjelenni az igazi tenisz játék.

Mostmár igazán jöhetnek a téli, hideg esték, tutira nem fogunk unatkozni! És fázni sem! Wii bulira fel!

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr43174609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása