Hogyan növeld önbizalmad?

2008.01.17. 21:51

Receptje:

Végy egy betoji csajszit, akinek az önbizalma a béka feneke alatt van. Fűszerezd meg azzal, hogy az anyja sosem mondta neki, hogy "ügyes vagy", "jól csináltad", "nem baj, menni fog", hiszen magán és a másik tesón kívül más nem nagyon érdekelte, a nagylánnyal majd úgyis minden rendben lesz.

Tegyél hozzá egy sulit, ahol szerepelni kell. Beégés, ugye? Kezdetben. És itt jön az igazi fűszerezés!

Szórd meg egy halom heti bókkal, hogy milyen jól lefogyott, majd egy - azért nem annyira - kétségbeesett e-mail küldése utáni hívással, mely az oktatójától jött, aki megnyugtatta, hogy a tanulók között az első harmadban van, nem lesz semmi gond a vizsgán.

Keverj hozzá egy kis dícséretet, melyet a másik oktatójától úszásgyakorlat közben kapott, mikor kijavította a hibáját.

Ezután rakj  bele egy másik bókot, mikor azt hitték, hogy a betoji csajszi, aki az idén 34 éves lesz, osztálytársa egy másik lányzónak, aki viszont még csak 19.

Adj hozzá egy "deszépaszempilládbiztoshogyigazi?" megjegyzést, majd a végén az egészbe tegyél egy férjtől kapott óriási "deügyesvagygratulálok" dícsérettet, miután elmondtad hibátlanul, összeszedetten, értelmesen és röviden a szombati vizsgára gyakorolt bevezető szöveget.

Miután jól összekeverted, raktározd el, így tutira el fogod érni, ha éppen megint totál elbizonytalanodnál, hogy az élet szép, és igenis ügyes, okos, és szép is tudsz lenni.

Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr47301461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása