3 kispasi és az értelem

2008.06.29. 22:14

A 7végén Győr mellett, Győrújbarátban (-on?) voltunk a barátainknál. Kicsit paráztam odafelé, mert eléggé rázott az M1-es, amin igencsak meg is lepődtem, mert évekkel ezelőtt ez volt a legjobb út. Asszem sikerült megszoknom az M0-t és M7-est. Hazafelé már nem volt gáz. De nem is ez a lényeg.

Barátainknál 3 kispasi van. A legidősebb 7 éves, a középső 4, a legkisebb pedig 2,5. Elég sok gyerkőc van a környezetemben, mégis mindig meglepődöm azon, hogy ők mennyire értelmesek. Anyukájuk beszélt velük - főleg a két nagyobbal természetesen -, mielőtt mentünk, hogy ugyi baba van a pocakomban, ezért nagyon figyeljenek, vigyázzanak rám, nehogy véletlenül nekemrohanjanak. Hihetetlen volt mindkét kölök! Anno mindig ezerrel nyúztak, most viszont tényleg nagyon figyeltek rám! Sőt! Érdeklődtek. A középső közölte is anyukájával, hogy kicsit ugyan meghíztam, de persze tudja, hogy azért mert baba van a pocakban, és hogy neki még így is nagyon tetszem. Eszméletlen édes lehetett :-)). Ja! és persze órákon át tök zavarban volt, puszit is alig bírtam kicsalni tőle. Aztán azt is megkérdezték, hogy ugye majd jöhetnek hozzánk megnézni Benedeket? Mondtam, hogy természetesen igen. Szóval eszméletlenek. A középső meg folyamatosan a Zuramon lógott, nagyon kis édes volt :-).

Náluk vhogy mindig totál feltöltődöm. Alapból nem mondanám, hogy rosszak a kispasik, viszont annál elevenebbek. Mikor kisebbek voltak, akkor is előfordult, hogy rosszalkodtak,  de elég volt rájuk szólni egyszer, aztán persze csak bepróbálkoztak, viszont másodszorra már nem csinálták a rosszaságot. Egyszerűen imádom őket! Már az elejétől fogva láttuk, hogy igencsak jólneveltek. Ez nem tudom, hogy abból adódik-e, hogy mindkét szülőjük tanár - az Apa magyart, az Anya németet tanít -, de nem hinném, mivel ugyi nézd meg a kőműves házát... A lényeg, hogy baromira értelmesek, jól neveltek, ami sztem leginkább azzal magyarázható, hogy a szüleik nagyon sokat foglalkoznak velük. Bízom benne, hogy mi is legalább ennyire jó szülők leszünk!

Augusztusban ők jönnek hozzánk egy iskola-óvoda előtti bevásárlásra, aztán télen majd vmikor babanézőbe is. Kíváncsi vagyok, hogy fog nekik tetszeni az új jövevény, bár nem kételkedem, hogy bírni fogják. Mert ők ilyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr91545105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása