Süti hegyek
2008.07.04. 21:13
Szerda óta igencsak belehúztam a sütögetésbe. Szerdán azért, mert ugyi itt volt a barátnőm és anno kérte, hogy egyszer csináljak neki fantasütit. Tegnap azért, mert édesség ehetnékem volt, ma meg azért, mert a Zuram bulizni megy.
És mi lett a végeredmény?
Egy baromi finom sajtos, egy nagy adag almáspite és a szerdai maradék fantasüti. No meg tegnap ugyi sütizhetnékem volt, így gondoltam, hogy "kiszúrom a szemem" egy kis pudinggal. Nah ebből az lett a vége, hogy csináltam vanília pudingot, ami mellé akartam csokisat is, de jól bebukam, mert mint kiderült, az nem puding, hanem csokiöntet volt. És nem is kis adag, mert végülis duplát kellett csinálnom, mert a tejet is a pudinghoz mértem. De ugyi mi a fenét csináljon az ember lánya egy halom csokiöntettel? hmmm... Elő a Norbi-féle sütis könyvet, oszt uccu neki piskóta. Persze nem volt 8 tojásom itthon, csak 7, meg ugyi azért ezek nem is kis adagok, így úgy döntöttem, hogy elég lesz a fele. Elég is lett. És be kell valljam, baromira jól sikerült! Totálisan olyan lett a csokiöntettel, mint anno a napköziben kapott napközis piskóta! A Zuramnak is nagyon bejött, úgyhogy asszem máskor is fogok csinálni. No és ugyi az sem elhanyagolandó tény, hogy diétásan lett elkészítve.
Ha pedig valaki kedvet kapott a sütögetéshez, itt a sajtos receptje. Még anyu csinálta így gyerekkoromban, 1ébként az eredeti recept az egyik netes szakácskönyvből való.
25 dkg vaj v. margarin
25 dkg reszelt trappista sajt (nekem más volt itthon)
30 dkg finomliszt (norbi-féle + tönkölyliszt keverékből csináltam)
fél csapott teáskanál só (magyarul 1 mokkáskanál..)
1 mokkáskanál cseresznyepaprika krém (nah én ehelyett por pirospaprikát raktam bele)
Tetejére: 1 tojás 1 evőkanál vízzel felverve
ill. én még rakok a tetejére reszelt sajtot is.
1ébként pont úgy csinálom, ahogy le van írva :-)))))))))))
A vajat, sajtot levegős krémmé összekevered. Lisztet, sót, paprikát beleszitálod - sosem szitálok.... -, összekevered.
2 órára uccu a hűtőbe. Én már ugyi tegnap összegyúrtam a tésztát.
Hűtve 3-4 napig, fagyaszta 6 hónapig tartható el!
Sütőt előmelegíted 180 fokra (2-es fokozat). A tésztát fél cm-re kinyújtod, formára vágod, kizsírozatlan tepsibe teszed (én sütőpapírra v. szilikonosra szoktam), tetejét bekened tojással + mehet rá a plusz reszelt sajt. 10-12 percig kell sütni, míg ropogós és aranybarna nem lesz. Ezután még 1 percig a tepsiben hagyd hűlni, majd fémrácsra rakni.
Jól záródó dobozban 2 hétig áll el.
Hűtve 3-4 napig, fagyaszta 6 hónapig tartható el!
Jó étvágyat!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Maya 2008.07.05. 15:02:04
Figyelj oda magatokra!
Pussz!