Bölcsőhalál

2008.09.23. 21:34

Na itt konkrétan nem arról szeretnék "beszélni", mi is ez, inkább csak elmesélném, hol voltunk ma.

Már hónapok óta nézegettem a neten, hogy hol tartanak a bölcsőhalál megelőzésével kapcsolatos tanfolyamot, mivel úgy gondoltam, hogy végülis ártani nem árt. Azaz használhatnám a "tudás hatalom" c. kifejezést is, mert szerintem inkább tudjam, mit kell csinálni egy ilyen helyzetben, de soha ne kelljen használnom, mint hogy bepánikoljak, mert lövésem sincs, mi a teendő. Több helyen is találtam ezzel kapcsolatos tanfolyamot, de a legszimpibb a Madarász utcai kórház szervezte előadás volt, mivel már ezer éve foglalkoznak ezzel a témával. Ők 1ébként árulnak egyfajta légzésfigyelőt is, de bevallom, nekem nem túl szimpi, és se nekem, se a Zuramnak sem tetszett külsőleg sem igazán. Persze a külcsín nem mindig fontos, de azért nem árt, ha kinéz vhogy és nem tákolmánynak tűnik. Ráadásul izraeli gyártmány, amivel szintén nem lenne gond, csakhogy én vhogy jobban támogatom a magyar termékeket, így egy ÁlomVirág légzésfigyulóba ruháztunk be. Mikor befizettük a fejenkénti 2.000 kemény magyar forintot, ami ezért sztem igencsak bagó volt, a nőci ránézett a pocakomra és kérdezte, hogy van-e már figyulónk. Aztán mondtam, hogy milyet vettünk, és direkt néztem a reakcióját, de nem úgy tűnt, mintha nem értett volna egyet a választásunkkal. Bár végülis tökmind1, nekem ez tetszett.

No és a tanfolyam, azaz inkább oktatás. Először a doki beszélt, aki szervezte ezt az egészet. Érdekeseket mondott, de bevallom, majdnem elaludtam. Nem mondanám, hogy egy ideges fazon, bár asszem ebben a helyzetben kifejezetten előny a nyugalom :-). Utána egy nőci beszélt, aki asszem asszisztens, de nem is ez a lényeg. Elmondta, hogy mik a legnagyobb rizikófaktorok, ill. szintén elmondta, de be is mutatta, hogy miből áll az újraélesztés. Nekem már csak azért is nagyon hasznos volt, mert ugyan itt is hivatkoztak a jogsicsinálás alatti eü tanulásra, de nekem annyira régi a jogosítványom, hogy még anno összesen csak 3 tesztet kellett kitöltenem, gyakorlati vizsgám egyáltalán nem volt, csak maga a rutin és a vezetés. Szóval örültem, hogy "élesben" is láthattam, mit hogy kell. Az azért érdekes volt, hogy mindketten többször elmondták, hogy nem tudnak garanciát vállalni, ha nem az általuk forgalmazott légzésfigyelőt használjuk. Ezt igazán nem értettük, mivel garanciát max. konkrétan a szerkezetre lehet vállalni, magára a tudásra nem. Mindenesetre furi volt, de továbbra sem bánom, hogy az ÁlomVirágot vettük meg és bízom benne, hogy később is ez lesz a véleményem.

Összességében nagyon hasznosnak találtam az egészet, ráadásul még a befizetésnél vehettünk egy kis könyvecskét, amit az előadás elejét tartó dokibácsi írt. Ebben szintén sok okosság van. 1általán nem bánom, hogy elmentünk, a Zuram szerint is hasznos volt. No és a legfontosabb, hogy megtanultam és nagyon bízom benne, hogy SOHA nem kell majd a gyakorlatban használnom!

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr80678270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilvi 2008.09.24. 07:18:48

Mi is voltunk kétéve és nem bántuk meg. Szerintem is hasznos, ha már az ember befektet egy méregdrága légzésfigyelőbe, hogy tudja, mi a teendő, ha gond van. Bár sose legyen...
Anyám, már csak 35 napot mutat a számlálód! Tyűha! :-)

Niki- picurAnyu 2008.09.24. 09:46:57

Én is kívánom, hogy a megszerzett "tudást", sose kelljen kamatoztatnod. :(
Nekem eddig annyit mondtak az elkerülésről, hogy a szobában ne legyen túl meleg, ne legyen túlöltöztetve a kicsi, lehetőleg oldalt fektessük le aludni, büfiztetni mindig kell, semmilyen zajforrás ne legyen a szobában, a külön altatásról meg nincsenek egybehangzó vélemények, hogy az a jó, vagy sem.

PandaDorka · http://www.pandababa.freeblog.hu 2008.09.24. 09:47:24

Nagyon jól tetted, hogy elmentetek erre. Mi is akartunk, de nem szállhattam ki az ágyból, így kimaradt. Soha ne legyen rá szükségetek!!!!!!!!

Sóginéni 2008.09.24. 14:50:47

Képzeld! pont 100 nap van közöttünk :)
(na jó 101, de az 100 is lehet, ugye?)

Pussz

Lusthie 2008.09.24. 20:02:22

Druszám: pontosan ezért mentünk el mi is.
jaja! 35. hét, 35 nap.
PicurAnyu: itt inkább a háton fekvést javasolták, oldalt azért nehéz fektetni babót. Ne legyen túlöltöztetve, ne legyen olyan a helyén, ami fulladást okozhat, büfiztetést itt is mondták, és azt is, hogy min. féléves koráig lehetőleg szülővel egy szobában legyen. Ezt anno a babauszi oktatóm is mondta, aki gyerekorvos.
PandaDorka: sosincs késő, a barátnőmnek 9 hónapos a lánykája és ő is jött velünk.
Sóginéni: a 101 királyos szám :-) Az egyik kedvenc DM albumom :-))))))

Niki- picurAnyu 2008.09.24. 21:10:27

Oldalt fekvésnél a szopipárnával kitámasztod pl. :)

Lusthie 2008.09.25. 08:45:47

Barátném lánya még úgy sem maradt meg. Szóval valszeg babafüggő :-)

szilvi 2008.09.25. 09:07:08

Naná, Panni is csak hason tudott aludni - rizikófaktor numero uno, ugye, de hát ha egyszer neki ez jött be (sőt még most is ez a kedvence). :-) Jó dolog ez a légzésfigyelő, engem pl. tökre meg tudott nyugtatni...

Lusthie 2008.09.25. 09:29:40

Szomszédasszony-barátnőm is pocakon altatta a kiscsajt, mert állandóan bukott.
No meg koraszülött volt, a kórházban megszokta, hogy így alszik, itthon már nem sikerült háton fektetni.
1ébként engem is megnyugtat ez a bigyó!

szilvi 2008.09.25. 10:01:23

Ja, tényleg, Panni is bukós volt - erről hajlamos vagyok (vagy csak szeretnék) megfeledkezni. :-)

Amúgy a múltkor megnéztem ezt az ÁlomVirágot (két éve még nem létezett) és tényleg tök szimpi. Szerintem, jó választás volt!

Lusthie 2008.09.25. 15:38:50

Hajlamos az ember felejteni :-)
Most néztem, hogy 2004 óta van piacon az ÁlomVirág. bár tény, hogy kb.2 éve van ez a fejlesztése, ha jól emléxem.
süti beállítások módosítása