Bili vagy budi?

2009.10.07. 18:07

Ez itt a nagy kérdés! Bevallom, én inkább budi párti vagyok, természetesen szűkítővel, mert valahogy nem tartom túl higiénikusnak a bilit. Lehet, hogy hülyeség és lehet, hogy a babáknak jobb, mikor a leszoktatásra kerül a sor, nem tudom.

Persze a bilinek vannak előnyei is: Kicsi, könnyen rá tudnak ülni a babák, végülis nem nehéz tisztítani stb. Ezzel szemben a budinál problémás lehet a felkapaszkodás, bár egy fellépővel simán meg lehet oldani a dolgot. A tisztítás pedig ugye nem kérdés.

Láttam már elég extrém biliket is, amiktől bevallom, égnek áll a hajam. Szerintetek miért kell, hogy egy bili zenéljen? Bizony! Ráadásul akkor, ha belepisil a gyerkőc. Én lehet, hogy szívrohamot kapnék, ha valaki kidumálna a biliből és ujjongana, ha sikerült a dolog.

Na és ami totál kiütötte a biztosítékot: http://www.csoppespotty.hu/. Eszméletlen, mennyire pihentek az emberek. De most komolyan! Tényleg van olyan szülő, aki egy darab kakit vagy pisit vesz a gyerekének, hátha úgy könnyebben meg tudja tanítani az önállóságra? Még ha egy plüss dologról is van szó! És mi lesz ezután? Jön a plüss hányás, a plüss vértócsa, csakhogy szokja a gyerek?

Szóval komoly dilemma és még nem tudom, melyikre esik a választásunk, ha eljön az ideje. Bár mostanság sok helyen olvasom, hogy szinte már a születés után elkezdik szobatisztaságra szoktatni a babákat. Persze ennek a finomabb változata, mikor 1 éves koruk körül kezdik el. Azaz megfigyelik, mikor kakilnak a babák, és ilyenkor bilire teszik őket. Nálunk ez alapból kivitelezhetetlen, mert Benedek mostanság általában már csak kétszer kakil. Egyszer reggel, mikoris már úgy ébred, ill. kaja közben. Namármost lehet, hogy vannak olyanok, akik ilyenkor kikapják a gyereket az etetőszékből és rohannak vele a budira/bilire, én mégsem lennék képes rá, hogy megszakítsam a kajálását, örülök, ha eszik. Talán maradi vagyok, de úgy gondolom, nem dől össze a világ, ha a saját ütemében válik majd szobatisztává.

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr111426316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoff 2009.10.08. 11:27:30

Plüss hányást ide még! Persze csak, ha van benne répa :D

Matazeqi 2009.10.08. 17:33:50

Ettől a két plüsstörténettől áll az összes gondosan növesztett szőrszál a hátamon..... Hát ez kész...
Azt kell mondjam, nekem egyik tökmag sem kapott frászt a bilitartalomtól. A szobatisztaságra meg a saját ritmusában szoktatásra esküszöm. Jobban tudja az a gyerek, mikor jó neki pelótalanul, mintsem hogy ezzel is külön generáljuk belé már pici korban a stresszt, meg mindent...

Nálunk amúgy bili-buli van, de a nagy tök már - ha kedve tartja - bizony felpattan minden segítség nélkül a nagy toalettre, és ügyintéz...

Kitartás! Maya

Lusthie 2009.10.09. 17:54:23

@dzsoff: csak van benne...
@Matazeqi: most őszintén? miért kapnának frászt? osztom a véleményed!

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.10.22. 15:31:22

Háton szőr nyugodtan állhat, a gyerek bilire szoktatásával is lehet várni az érettségiig. Akinél nem probléma, mert zökkenőmentesen áll át a pelenkáról a vécére, annak bingó. De TÉNY, hogy vannak olyan gyerekek, akik sajnos megijednek a bilitartalomtól. Ajánlom szíves olvasásra Sigmund Freud műveit a témában!
A plüssöket pedig pontosan azok fogják megvenni, akiknek éppen ilyen kell. Akiket kiráz tőlük a hideg, azoknak semmiképp sem ajánljuk!

Lusthie 2009.10.22. 16:27:42

@csöpp és potty:
Kedves Gerilla munkatárs! Több tisztelettel a TA felé, mert alacsony lesz a CT

csöpp és potty · http://csoppespotty.blog.hu 2009.11.09. 09:17:16

Kedves Lusthie!

Köszönöm a megtisztelő felismerést, hogy gerillák vagyunk, igen, valóban, a nagy cégek árnyékában próbálunk tenni valamit, ami eléri az emberek ingerküszöbét. Csöpp és Potty elérte, még akkor is, ha akadnak olyanok, akiknek nem tetszik, és feláll a hátukon a szőr. De írnak róla.

Ami nálam kiverte a biztosítékot, az nem az, hogy nem tetszik a cucc - ez mindenkinek szíve joga, hogy venne-e ilyet vagy sem, mert én speciel más játékokat nem vennék meg, amiket más megvesz - hanem az, hogy mindenféle ismeret nélkül eldöntöttétek, hogy ez mekkora baromság, hogy a gyerek megijed a kakitól, azért, mert gondolom reprezentatív mintán 95%-os szignifikanciszinten megállapítottátok a saját gyereketek alapján, hogy ilyen pedig nincs is. DE VAN! És aki nem annyira szerencsés, mint ti (te és Matazeqi), az bizony mindent kipróbál - adott esetben minden bilitréning tippünket (www.csoppespotty.hu/bilitrening_tippek.php) - hogy megoldja a gyerek problémáját. Szóval terméket lehet szutykolni, bizonyos gyerekek lelki problémáit NEM!

Következő megjegyzésed, miszerint TA és CT. Nos, a GA szerint a CT a blogra egy hónap alatt mindösszesen 3 volt, 66%-os bounce rate-tel, de egyébként 7:43 volt az ATP. A honlapra nem volt CT, mivel nem linkelted, így csak directből lehetne kitalálni, hogy mennyi volt. De ha linkelted volna, akkor se sokat ért volna, mert a teljes blogod PR-je mindössze 2-es, és az bizony elég harmatos linkbuilding szempontból. De hajrá, lesz ez még jobb is!
Ja, és nem a TA miatt kommenteltem, hanem mert online RM-et csinálunk, és annak része ez is.

Most, hogy látszik, én is tudok marketinges rövidítésekkel dobálózni, gondolom eláshatjuk a csatabárdot, persze csak ha te is úgy gondolod. NEM kell Csöpp és Pottyot rendelned hozzá! Ha nem moderálod ki a kommentemet, és bent marad a bilitréning link, egy hónap múlva visszajövök és tájékoztatlak a CT-ről.:))

Lusthie 2009.11.09. 10:03:32

@csöpp és potty:
Igazán megtisztelő, hogy ennyit foglalkozol egy ilyen alacsonyan értékelt oldallal, de szeretnélek megkérni, hogy a nem releváns hozzászólásaiddal inkább máshol a célközönséged és kérlek, legközelebb keress professzionális ügynökséget a gerilla kampány lebonyolításához, mert ez így nagyon gáz. Privátban tudok is ajánlani egyet :)))
Csatabárd elásva.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.09. 11:14:45

@Lusthie: gondolod az nem releváns, ha baromságnak titulálsz valamit, amit valaki más szeretne eladni, és az illető véletlenül még ide is talál és kommentez? És az sem releváns, ha zsigerből hülyeségnek minősítesz valamit, amiről nincs információd, és az, aki ezt leírta a weboldalán, idejön és szól érte?
Nagyon gáz ez a hozzáállás, olyan nagyon ügynökségis...
Egyébként pedig minden megjelenő írásra reagálunk, tekintet nélkül arra, hogy hány kósza látogatót hoz nekünk. Küldetésünknek érezzük.
Egyébként túl sokat nem tettünk érte, hogy a dolog kampánnyá váljon, magától lett az. Tudod, mint a jó vírusmarketing kampányok szoktak...:))

Lusthie 2009.11.09. 11:29:38

@PikPok: ennyit az elásott csatabárdról?

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.09. 12:39:27

@Lusthie: ugyanezt én is kérdezhettem volna. A "nagyon gáz gerillamarketing kampány" megint csak nem az a minősítés, amivel annyira elásnád a csatabárdot.
Mert akkor mondd azt, hogy oké, nem tetszik a dolog, de szerinted ezt és ezt jobban is lehetne, mégpedig így és így. Ha valakinek a fejére helyezed Pottyot, akkor legalább próbáld meg kezelni, ha az illető felbukkan, és nem úgy, hogy burkoltan minősíted szakmai képességeit. És ha már békejobbot nyújt, ne rugdald meg még egyszer.

Lusthie 2009.11.09. 14:22:36

@PikPok: kérlek, hogy más blogját szemeteld tele, én sem rondítok oda a te oldaladra, mert ez nem más, mint zaj, amit hallatsz, mindenesetre nem kampány. Ha legközelebb írsz, moderálni fogom, visszamenőleg is.

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 20:29:13

a sok siker szöveg mellett azért jó lenne tudni, h ez egy BLOG.
azaz, nem kell magyarázkodnia az embernek, h mit ír bele a saját naplójába.
azért ez nagyon vicces...
légy gerilla, ne egy zsémbes szószedet

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 20:30:29

egyébként jelenleg bilire szavazok..
a budi az tényleg ijesztő lehet..
a bili áttekinthető :)

emm · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 20:51:24

Pont ma láttam egy plüss elütött macskát, a hátán ott volt a kocsi keréknyoma is mellette a belek. Kemény világ van.

Lusthie 2009.11.10. 21:25:23

@emm: na ezt a húgom tuti értékelné :)))
@essz: tnx
ja! épp tegnap mesélte egy fórumos csajszi, hogy a gyerkőce kipakolta a tartalmát :))

emm · http://bubukedves.blog.hu 2009.11.10. 23:52:40

standby.blog.hu/2009/11/10/macska_akit_elutott_az_auto

na megtaláltam, pottyék sztem becsukják a boltot ha ezt meglássák

Lusthie 2009.11.11. 11:53:53

@emm: fú ez nagyon beteg :)
süti beállítások módosítása