Az első

2009.10.15. 14:22

Azaz az első szülinap. Ez a nap is eljött és ahogy visszagondolok, elég gyorsan.

Egy mini visszatekintés:

Épp egy éve, azon a gyönyörű napsütéses délelőtt fél 11-kor ezt írtam: "ha estig nem jelentkeznék, akkor lehet, hogy már nem jövünk haza." Nem is jöttünk.

Azt a napot így terveztem: elmegyünk ctg-re a kórházba, utána megrendeljük Benedek kiságyához a matracát, meghív a Zuram ebédelni, aztán irány Dokibácsi. Na ebből csak a ctg valósult meg, bár ha emlékeztek, nagyon szerettem volna, ha Benedek szerdán születik, lehetőleg még a mérleg jegyében és bíztam abban, hogy ne kelljen azon paráznom, hogy vajon beérek-e a kórházba. Azért fura, hogy már tulképpen a délelőtti bejegyzésemnél is éreztem, hogy aznap valami történni fog annak ellenére, hogy még a kórházban is azon vacilláltam, hogy vajon kivárjam a soromat a ctg-n vagy menjek a szülőszobára, ahol úgyis van ilyen gép, max. hülyének néznek és hazaküldenek. Jól döntöttem azt hiszem, bár ugye akkor még simán azt mondták, hogy haza ugyan már nem küldenek, de valszeg aznap nem lesz meg Benedek. Hihetetlen, mennyire megmaradtak az emlékek, érzések, bár arra még mindig nem tudok teljesen visszaemlékezni, hogy tulképpen mikor is kezdődtek igazán a fájások, de sztem már előző nap, mikor panaszkodtam, hogy sokat gyöngyöztem és biztos a labda volt kényelmetlen, amin ücsörögtem. Hónapokig rá sem bírtam nézni. Sőt! 2 hete fújtam fel újra...

No és azóta mi történt? A kezdeti nehézségek - szopi küzdés, rossz éjszakák - és annak elfogadása, hogy attól még nem vagyok szar anya, ha tápszert is kap a babám, szerintem minden flottul megy a mai napig. Totál egymásra vagyunk hangolódva és egy szavam sem lehet, mert Benedek igazán mintababa. Azaz már kispasi.

Éjszaka alszik, leszámítva azt a max. kétszeri felsírást, mikor cuclipara van, ill. az elmúlt két éjszakát, amikoris valszeg az elmúlt év elejére akar emlékeztetni, ti. hajnali 4-5 körül ébredt és hamizott! Na ilyen is jó régen volt!

Rendesen eszik, kivéve, ha nagyon fáradt, mert akkor kis küzdelem van, de nem gázos.

Szépen fejlődik, bár még mindig nincs 9 kiló, ami nem meglepő, mivel 1 percet nem tud nyugton maradni. Nemhiába "Kukackölök".

Vmennyire eszik darabos kajákat, időként kiflicsücsköt is, de pici falatkákat még nem, mivel kb. csak üres kenyeret ehetne, max. gyümölccsel - semmilyen tejterméket nem adok neki és sajnos minden felvágottban, virsliben és egyébben van tejszármazék -, no meg kölesgolyót, amitől időnként fulladozik. Naná, hogy ez a legnagyobb parám...

Kúszni nagyon tud, most már váltott karral és lábbal és iszonyat gyorsan, de mászni még mindig nem hajlandó, bár a mai Gekko-s foglalkozáson egyre több mászó lépést tett meg!

Kapaszkodva szépen körbejárja a kanapét, állásból le is ül, de persze a klasszikus "mászásból ülésbe" még nem működik.

A saját kis babanyelvén dumál, ill. már mondja, hogy "vau vau", mikor megkérdezem, mit mond a kutyus. No meg nagyon tud panaszkodni. Ilyenkor széles szájjal ezerrel jajgat. Ja! És utánoz, mikor mondom, hogy nyamnyam, na és persze szépen, érthetően mondja, hogy "baba".

Ha megkérdezem, "Hol a pocakod?", megmutatja.

Ha megkérem, mutassa a nyelvét, kinyújtja.

A kis poharait, ha nagyon akarja, egymásba tudja tenni, de inkább lerombolni szereti az ebből épített tornyot és persze elhajigálni a darabjait. Ez  nagyon megy neki.

A FP "mókakockáknál" már régebben rájött, hogy ha lenyomja a kocka fejét, akkor pörög rajta a pörögnivaló.

Van egy olyan játéka, amin ha lenyom egy gombot, kiugrik egy maci. 2 napja rájött az összefüggésre, addig csak a macit nyomkodta vissza.

8 fogacskája van.

Reggelire és vacsira még cucliból kap tápszert. Kaja után ráteszi a kupakot, mert ugye rend a lelke mindennek :).

Imádja a játszósátrát, ami tele van lasztikkal. Nagyon édesen úszkál a labdák között, és ha eldugok benne játékokat, simán megtalálja.

Nagyon ügyesen festeget és egyre jobban élvezi. Természetesen nem ecsettel, csak a kezecskéivel.

Pár hete sír, ha Apája reggel dolgozni megy, de gyorsan el is tudom terelni a figyelmét, úgyhogy pillanatok alatt meg is nyugszik.

Ha puszit kérek tőle, cuppant egy nagyot. A múlt héten, mikor elmentem itthonról, Apájával az ablakból integettek és mondta neki, hogy küldjön puszit. Adott is!

Felismeri Apáját és a nagyszüleit, ha skype-on beszélünk. Sőt! A múltkor az Apját és Nagymamit meg is simogatta a monitoron.

A kanapéról legtöbbször nagyon ügyesen fenékkel lefelé mászik le, bár ritkán még bepróbálkozik fejjel előre is.

Néhány hete nagyon nem bírja elviselni, ha pelusozom. De annyira, hogy ha már közelítek a pelusozó felé, befeszíti magát és elkezd hisztizni, de lövésem sincs, miért utálja ennyire. Eleinte azért nem sikerült normálisan tisztába tennem, mert ezerrel forgott, most viszont ilyenkor emelgeti a popóját és hisztizik. Sztem mire megbékél a dologgal, szobatiszta lesz.

Esti mérce szerint 9020 g! Végre elértük a bűvös 9-est, úgyhogy hivatalosan is használhatja már az autósülést :).

2008. október 15. 14 óra 22 perc. Megszületett a várva várt KicsiFiam. Köszönöm!

Akkor:

és most:

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr981448271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lille 2009.10.15. 17:55:38

nagyonnagyon boldog első szülinapot Benedeknek!

Lusthie 2009.10.15. 18:20:05

@lille: :))) nagyon szépen köszönöm a nevében!

Matazeqi 2009.10.15. 18:31:11

Egy év... Pár röpke pillanat inkább... :)
Még rengeteg boldog ilyet, egészségben, szeretetben, csodákban gazdag életet MINDANNYIOTOKNAK!

Vikicicca 2009.10.15. 20:14:35

Nagyon boldog szülinapot kívánunk! :)

dzsoff 2009.10.16. 11:33:38

Boldog szülinapot a kölöknek tegnapra :) még ide nem köszöntöttem. holnap tali ;)

Csigamami 2009.10.16. 11:38:43

:o) Boldogot! Bär tegnap mär a blogomon volt egy meglepi B.nek ;o) Ha van idöd kukkantsätok meg! :o)

Csigamami 2009.10.16. 12:21:29

Ja es igen... nincsen ilyen trotäba mäszos , feje tetejeig maszatos Benedek kep?

Lusthie 2009.10.16. 14:41:08

köszi mindenkinek :)
@Csigamami: nem, nincs olyan fotó, merthogy nem volt torta :) majd holnap lesz vmi babatorta-féle :)

Lusthie 2009.10.16. 14:43:39

@Csigamami: öööö most meg vagyok zavarodva! jártam ma már ott, de nem láttam meglepit. ill. már le van zárva? vagy mi van?

Csigamami 2009.10.16. 20:54:14

@Lusthie: hm... megnezem mi a helyzet... többen irtäk, hogy nem lätnak mindent... grrrr

sylblog 2009.10.17. 20:29:02

Boldog Szülinapot Lusthie és jó egészséget!
Amit írtál pelusozásról nem lepett meg.Nálunk Mazsi 6 hónapos kora csinálja, de amióta hasra fordult azóta vísít, kiabál, tiltakozik pelusozás közeben.

Beso · http://kitti-szonja.blog.hu 2009.10.18. 21:29:28

Sok-sok-sok-sok-sok boldogságot a nagy fiúnak és persze a szüleinek is!!

essz · http://bubukedves.blog.hu 2009.10.22. 12:25:35

Boldog szülinapot, így utólag is...
nem sok van a két srác között..

Lusthie 2009.10.27. 09:35:59

@essz: :) köszi! és utólag Bubunak is nagyon boldog szülinapot!!!!
süti beállítások módosítása