21

2010.07.15. 20:40

Megint eltelt egy hónap, ráadásul nagyon gyorsan. Tudom, mostanság eléggé hanyagolom a blogomat, de mentségemre szolgáljon, hogy igencsak kihasználjuk a jóidőt. De erről majd később.

Végre itt a nyár. Mondanám, hogy örülök neki, de bevallom, én már egyszerűen nem bírom ezt a meleget, nekem túl sokkkkk. Na de nem is rólam akarok írni.

Mi változott az elmúlt egy hónapban?

Benedek végre nem beteg, viszont annál rosszabb. Bizony, rosszalkodik. Ütöget, dobál. Ha épp nem annyira rossz a kedve, akkor nincs gáz, viszont mostanság, ebben a melegben szegénykém totál kivan, nagyon nehezen viseli és ilyenkor bizony igencsak hisztis. Ha ügyes és türelmes vagyok, akkor nagyon könnyen el tudom terelni a figyelmét, de ha nem, akkor aztán rendesen belehúz.

Tudom, mindenkinek a saját gyerkőce a leg, de az enyém akkor is nagyon okos.

Iszonyatosan sokat beszél. Persze nem ragoz még és nem kerek mondatokban, viszont már nagyon megérteti magát, ha mégsem, akkor megmutatja, mit szeretne.

Nagyon édesen  kitalál szavakat, kifejezéseket, ill. megcseréli a szótagokat, mint pl. nani (nínó), ábcsi (bácsi), ihá (ez a traktor és az óra is), eké (tejecske), áké (kávé), abci (maci), pacs (csap), ma (zene, ami ugye az Ipod-hoz tartozó "Malac" miatt van), ajé (a hév), abu (a busz), eefa (elefánt), ajíz (a víz).

Szombaton megkérdeztem tőle, hogy hívják, és a legnagyobb meglepetésemre magára mutatott és mondta, hogy "Benene". Na azóta "Begye" lett :))).

Mostanság feláll az etetőszékében, ha ki akar jönni. Eleinte mindig mondtam, hogy "hhhhiiii", azóta mindig ő is csinálja, ha feláll, viszont pár napja elkezdtem neki tanítani, hogy szóljon, ha ki szeretne jönni, így először feláll, majd visszaül és mutatja a kezével, hogy gyejegyeje.

Vmelyik reggel, mikor bementem hozzá, édesen széttárta a kezeit és mondta, hogy gyejegyeje.

Pár hete, mikor vendégei voltak, egyszercsak fogta magát, elvonult a szobájába. Én mentem utána. Megfogta az ágya szélét, és mikor kérdeztem, hogy megy-e aludni, ezerrel vigyorgott. Betettem és már szundizott is.

Az utóbbi időben Elmo volt a nagy kedvenc, de most le lett cserélve Barney-ra. Azaz aludni Elmoval és (Mon)Csicsivel szokott, viszont a tévében nézni Barney-t szereti.

Újra elkezdtünk usziba járni. A vizet továbbra is imádja, a Balatonból is alig lehetett kiszedni.

Továbbra is hihetetlen barátságos. Ha vkinél kibulizza, hogy rá figyeljen, folyamatosan dumál neki.

Az utóbbi időben sokat héveztünk, buszoztunk, nagyon imádja, már nem fél és rendszerint mindent kommentál.

Egyre jobban igényli a jelenlétemet, ha játszik. Ilyenkor fogja a kezemet és odavisz, ahova ő szeretné. Aztán van, mikor szimplán azért vezet el onnan, ahol vagyok, mert épp ő szeretne oda menni. Kis cseles.

És a mai nap képekben:

Gekkoban:

Nyűgösen:

 

Anyaaaaaaa!

Odddaaaa! Tsücccccs

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr862154153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matazeqi 2010.07.28. 17:09:40

Jesszus, de megnőtt.... És mennyire tünemény pasas :) Hááááááááááát..... Csajok, reszkessetek :)

Okos, ügyes, mindjárt két éves...... Pffff... Nem semmi :)

(Na, ma érdemi mondanivalót nem bírtam kipréselni magamból :D Pussz Nektek!)
süti beállítások módosítása