Ünnepek

2011.01.06. 23:15

Elteltek, méghozzá elég gyorsan. Mondjuk egy szavam nem lehet, mert a Zuram már 23-án sem dolgozott és még 3-án is itthon volt, mégis gyorsan vége lett. Azért el bírnám viselni, ha többet tudna itthon lenni. Tudom, dodoznia kell, de akkoris! :).

24-én délelőtt takarítottam, ebédet csináltam, addig a Pasik meg elmentek Anyámért, aki nálunk is aludt. Bevallom, így nekem volt egyszerűbb, mert nem kellett este autóznom, de azért ebből nem lesz rendszer. A Szenteste jól telt, Benedek nagyon örült az ajándékainak, jó volt látni, ahogy egymás után bontogatta őket. A fa is bejött Neki, bár annyira nem, mivel mikulás óta már elég sokat látott.

25-én hazavittük Anyámat, aztán mentünk a Húgomékhoz, azaz MásodikAnyumhoz. Jókat kajáltunk, pörgés volt ezerrel, élveztük nagyon. Persze a bontogatás is itt nagyon tetszett Benedeknek, és persze az ajándékok is. Mikor meglátta a Dédinél a csuklósbuszt, már ezerrel kiabálta, hogy "Begéjéééé!".

26-án reggel örültünk a hóesésnek, aztán összeszedtük magunkat és elhúztunk Pécsre. A pörgés ott is megvolt, aztán 28-án haza is jöttünk, mert bár fűztek Anyósomék, hogy maradjunk Szilveszterre is, én viszont itthon akartam lenni, mivel nagyon ritkán van, hogy a Zuram szabin van és semmi dolgunk, nem utazunk, csak vagyunk. Apóssal nem vesztem össze, csak Anyós szólt be egyszer, de mindezt leszámítva, jó volt.

A Zuramtól karácsonyra egy "matrackupon"-t kaptam, amit 30-án le is vásároltunk, ill. vettünk Bubának leesésgátlót és megrendeltük a matracot a "nagyfiús" ágyához. Édes volt, mert mikor az eladó nénik kérdezték, mit szeretne, közölte, hogy nagyfiús ágya lesz. Szóval másnap míg a fiúk elmentek vásárolni, én takarítottam és szét is szedtem. Összerakni már nem volt egyszerű, mivel a leírás persze nem volt meg. Küzdöttem, mire a végén rájöttem, hogy nem vagyok annyira béna, csak hiányzik egy "kalaptakaró léc", amit végül tegnap meg is rendeltem. Nagyon kíváncsi voltam, hogy fog Buba az új helyzethez viszonyulni, de kellemes csalódás volt, mivel délután egyszerűen közölte, hogy megy aludni, majd fogta magát és bemászott az ágyába. Mondjuk akkor még ez csak úgy működött, hogy mellé feküdtem - Apája azzal játszott, hogy elférnek ketten... -, amit bevallok, nagyon élveztem, mégis úgy érzem, jobb, ha egyedül próbál elaludni. Azóta csak az ágya mellé csücsülök és simizem a fejét, de így is simán elalszik, szóval nagyon ügyi.

2-án elmentünk lepedőt vadászni, de minden bababoltban csak 60x120-as volt, így végül a Jysk-ben vettem 80/90x200-ast, amit ma fel is avattam és simán jó. No és persze az sem mind1, hogy töredékébe került, mint egy babalepedő...

3-án a Zuram ugyan nem dolgozott, de mivel a cirkó bedöglött, így a fűtésszerelővel töltöttük a délutánt, aztán a pasik elmentek angolra, én főztem, közben meg eltörtem egy kistányért. 1ébként egész nap ki sem dugtam a nózimat, ráadásul még másnap sem, mert nagyon pocsék volt az idő. 

4-én a Zuram az ebédet a földön próbálta kínálni, üvegdarabokkal, de inkább lemondtam róla, így már csak a kimentett félfogra valót tudta elvinni. Nagy jénainak annyi :(. Délután ismét társaságunk volt, mivel a fűtés csak egy jólirányzott pofonnal állt helyre, úgyhogy megint riasztottam a szerelőt, aki kb. 3 órát szórakozott, mire rájött, hogy mi a baj. Szerencsére viszonylag olcsón megúsztuk, mert nem a panelt kellett cserélni, ami laza 40 rongy lett volna. Királyság.

Hétfő délelőtt felhívtuk azt az utazási irodát, ahova van egy kedvezményes meghívónk. Sikerült is velük beszélnünk, de le kellett tennünk a telefont, utána viszont napokig nem értük utol őket, iszonyatosan pipák voltunk. Végül tegnap tudtam végre beszélni velük, úgyhogy le is foglaltam a szállást Zalakarosra a 21-iki 7végére. Már nagyon várom!

Szóval telnek a napok, nem unatkozunk.

Mindenkinek békés, boldog Új Évet kívánok!

Nagyfiú Nagyfiús ágyikóban:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr272558569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigamami 2011.01.08. 13:28:32

és megkopasztva :o)

Boldog új évet!!! :o)

Lusthie 2011.01.12. 08:07:47

@Csigamami: nektek is! :)
kopaszon, mint mindig :)

sylblog 2011.01.13. 12:57:40

"2-án elmentünk lepedőt vadászni, de minden bababoltban csak 60x120-as volt, így végül a Jysk-ben vettem 80/90x200-ast, amit ma fel is avattam és simán jó. No és persze az sem mind1, hogy töredékébe került, mint egy babalepedő..."
Mi már ősszel váltottunk gyerekheverőre, elég volt vadászni megfelelő méretű lepedőt, de találtam és nem is horror áron a Brendonban, magyar termék:
brendon.hu/Products/ViewDetails/14220
995 ft.

Lusthie 2011.01.14. 15:27:12

@sylblog: köszi! mi végül 700-ért vettünk. B ágya 70x170-es, de ez is simán jó rá .Most van négy, az elég lesz
süti beállítások módosítása