A "kedves" férfi

2007.09.13. 17:28

Ma villamosoztam kicsit. Felszálltam csomagokkal megpakolva a 4-es villamosra a Nyugatinál. Lyukasztottam, majd leültem az amúgy is szűkös szabad helyre. Pasi szemben ült velem. Pacskerja akkora, mint az én két lábacskám együtt - 36 és feles -, melyeket fel mertem helyezni az ülés elé, merthogy amúgy csak a levegőben lógna. Pasi már akkor is csúnyán nézett rám, mikor le mertem ülni. Aztán véletlenül hozzáért a lábam a cipőjéhez. Fúúúú, ha a szemével meg tudott volna ölni, már tutira nem élnék!

Kezdtem behúzni a nyakam, mert Pasi elég nagy volt, jó nagy csomagokkal, nem volt "kedvem" csevegni vele, bár nem sok hiányzott, hogy megkérdezzem, mi a probléma? Inkább hallgattam a Podkámat és olvasgattam.

Azért legalább én is jó csúnyán néztem rá, hátha észreveszi magát, de semmi. Igaz, naphemü volt rajtam. Lehet, hogy ezért nem zavartatta magát?

Meghúztam magam, átadtam a zenének és a könyvnek az összes figyelmemet. Ez egy darabig sikerült is. Pontosan addig, míg Ember el nem kezdett köhögni. A szmötyi a szájából mindenfelé szállt, nem semmi látvány volt. Persze a kezét csak akkor tudta megemelni, mikor megvakarta a fejét, vagy megtörölte az orrát. No comment...

Itt azért már kezdtem elveszíteni a türelmemet, ismét csúnyán néztem rá - már szemüveg nélkül -, de semmi.

Aztán szerencsére leszállt.

Miért ilyen tahók az emberek? Nem hinném, hogy diploma kellene ahhoz, hogy valaki köhögésnél, tüsszögésnél a szája elé tegye a kezét. Ezt nem az egyetemen/főiskolán tanítják. Megjegyzem, nem tűnt a pasi - túl - primitívnek.

Lassan mindenhova olyan levegőszűrő kis maszkkal kell mennünk? Nem elég a szmog, a tömeg a villamoson, a sok "szagos" ember, még a normálisabbja sem tud viselkedni?

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr82164702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása