Vendégségben

2007.09.16. 21:58

A 7végén nagyon jó dolgunk volt, mert pénteken szomszédasszony-barátnőmék, szombaton pedig a Zuram haverja hívott meg minket.

Barátnőm kicsit aggódott, hogy mit fognak szólni a vendégek, hogy "csak" melegszendviccsel és kétféle édességgel fogja várni őket. Én megnyugtattam, hogy szerintem a világ egyik legjobb étele a melegszenya.

Szombaton a "Haver" sajttálat készített pirítóssal, almával, szőlővel, sárgarépával, paprikával, paradicsommal. Zseniális volt.

Nem is értem, hogy sokan miért csinálnak akkora gondot 1-1 vendéglátásból, hiszen annyira egyszerűen meg lehet oldani a vacsorát. Igaz, én inkább "nagyfőzős" vagyok. A családi találkozókon szeretem, ha minimum kétféle egytálétel van, mivel van, aki csak szárnyashúst eszik, de van olyan is, aki meg csak mást. Legyen esetleg leves, vagy előétel és legalább kétféle sütemény. így már nyugodt szoktam lenni, mert ha az egyik főétel nem sikerül tökéletesre, még miindig ott a másik :-). Szeretem magam bebiztosítani.

A vendéglátás problémájára visszatérve, itt van például az Öcsém. Lassan 3 éve lakik a saját lakásában és még soha nem hívott meg minket, pedig ők már voltak nálunk, nem is egyszer. Egyszerűen nem értem, hogy miért? A családból még senki sem volt náluk, bár úgy tudom, hogy barátokat már látott vendégül. A kaja miatt aggódna? Nem hinném, hogy ebből nagy problémát kellene csinálni, hiszen a hétvége a bizonyíték arra, hogy egy jó bulit kajával, egyszerűen is meg lehet oldani. Melegszendvics, sajtok, falatkák, pizza. Ezek könnyen elkészíthető ételek, mégis nagyon finomak. A pizzán kívül még különösebb főzőtudomány sem szükséges. Akkor miért?

Talán az a baj, hogy nem nagy a lakás? 46 nm és a nappali azért nem olyan kicsi. Igazán ez se lenne jó kifogás, hiszen mi tartottunk olyan családi összeröffenést, ahol minimum tizen, de inkább többen voltunk. No mind1, talán eljutunk odáig, hogy egyszer meg fog hívni minket is.

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr39167306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása