22-es csapdája

2010.08.15. 13:07

Na jó! A fenét csapda! A legjobb dolog az életemben az én 22 hónaposom.

Annyira sokminden történt az utóbbi időben, hogy napokig írhatnék, de sajnos nagyon nincs energiám hozzá. Tudom, igazi Lusthie vagyok... Na, de nem is rólam van most szó.

Mi változott az elmúlt egy hónapban?

A hisztik enyhültek, ill. elég könnyen el lehet terelni a figyelmét. Akaratos a Kölök, de ezen nagyon nem vagyok meglepve, volt kitől örökölnie.

Oszihaverjával egyre többet bohóckodnak, rosszalkodnak, nagyon édesek együtt. Három hete, pénteken, mikor Oszi névnapján buliztak és nekünk el kellett jönnünk, Oszi nagyon sírt. Na azóta Benedek bárkivel, akivel találkozik, közli, hogy "Oszi, sííííír".

Kb. egy hónapja mondja a nevét. Azaz jópár hete "Beeeege", ráadásul három napja megtanítottam neki a vezetéknevét is, úgyhogy ha megkérdezem, hogy hívják, közli, hogy "Ikiszi Beeeeege". Sorry azoktól, akik nem tudják a vezetéknevét, de nem írom ki.

Mikor megkérdezem, hogy hívják Apát, mondja, hogy "Apusziiiii", majd bizonytalanul ráméz, aztán én mondom, hogy Tomi, mire Ő, hogy "Oti" :).

Hihetetlen édes, ahogy költ, ahogy megcseréli a szótagokat. Másik haverját Gerinek hívják, Benedek "Egi"-t mond. Geri Apukáját pedig "Abisz"-nak hívja. (Naaa? Mi lehet az eredeti neve?). A cápa pedig "páca".

Sokat mondom neki, hogy szeretem és pár napja, ugyan nem magától, de ha megkérem, mondja Ő is. Azaz vhogy így hangzik: "eeekkke".

Csütörtökön, mikor hazafelé mentünk babakocsival, jött szembe egy autó. Benedek rámutatott és mondta, hogy "Autó! Jön! Hallom!".

Már egyre több szót mond helyesen, mint pl. a busz sem "abu", a kulcs sem "aku", és a hév sem "ajé". Utóbbira ma mondta először, hogy hév. A tejcsi sem "aké" és az óra sem "ihá", hanem ika, azaz tik-tak :). Na jó! leginkább "ója". Szóval már szépen beindult a dumálással és bár még nem kerek mondatokban, de elég jól kifejezi, megérteti magát. No meg egész nap beszél, be nem áll a szája.

Tegnap reggel, mikor még kicsit lustiztunk a hálónkban, mondta, hogy "alszol", majd fogta a hajam és lehúzott az ágyra :).

Mostanság Elmo-t már nem néz, Barney a sláger, viszont nagy hibát követtem el akkor, mikor kimostam plüss Elmo-ját, amivel aludni szokott, mert egyszerűen nem volt hajlandó nélküle szundizni, úgyhogy vizesen kellett odaadnom neki, majd később kiloptam, hogy megszáradjon. Na ezek után az első adandó alkalommal, mikor nálam volt az autó, azonnal húztam egy Pót-Elmo-t beszerezni. Az üzletben nagy örömködés, kiabálás között adtam oda neki, aztán bementünk egy másik boltba is, ahol míg én nézelődtem, KicsiFiam a két eladócsajszit szórakoztatta Elmo-val :).

Szombaton bobozni voltunk. Nemhogy Benedek nem volt még soha, de mi sem. Hááát későn jutott eszünkbe, hogy bérletet kellett volna venni :). Mindhárman nagyon élveztük, a srácok, akik kezelték a cuccost, meg is kérdezték, hogy ott éjszakázunk? Szóval piszok jó volt!

Pénteken elmentünk Oszival és Anyájával egy bankba, hogy megkérdezzük, mik a feltételei annak, ha számlát szeretnénk nyitni a gyerkőcöknek. Amint bementünk, mindketten elkezdtek ordítani, hogy vegyük ki őket. Így tettünk, én naív, gondoltam, majd nyugton megülnek az ölünkben. Na ja! Mert ők olyanok... Míg OsziAnyu beszélt a bankos csajjal, én a két Kispasit próbáltam terelgetni. Háááát nem volt egyszerű. Volt ott minden! Le-föl rohangálás, tárgyaló-ablak püfölés, ajtónyitogatás, szórólaptartó pörgetés, szórólap összeszedés. Nem unatkoztam, de a bankosok és a bizt.őr sem. Legalább nem volt tömeg.

Tény, hogy Benedek nem egy "leültetemésottmarad-egyhelybenmaradós" gyerkőc, de nem  is bánom, hiszen nem unalmas mellette az élet. IMÁDOM!

Tudom, itt most egy mai fotó következne, de még nincs... Estére biztosan lesz!

Ahogy ígértem:

Tegnapi bobozás:

Anyaaa! Jajjjajjjjj!

És két mai fotó:

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr952222141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigamami 2010.08.16. 11:46:35

Hát Szabiiiiii :o))))
Ééééééédes :o)

Lusthie 2010.08.16. 12:50:45

:))) ott a pont! :)
süti beállítások módosítása