Húsvét

2011.04.25. 23:20

Mindenekelőtt mindenkinek kellemes húsvéti ünnepet kívánok! 

Az ünnepet túléltük. Azaz nem lett volna gáz, ha nem kellett volna találkoznom Sógornővel. Hogy miért? Na akkor jöjjön egy rövidnek épp nem mondható beszámoló...

Az egész kb. két éve, karácsony után történt, amikoris kaptam egy "megmondtam" című emilt Sógornőtől, amiben kifejtette, h baromira nem örül annak, h összehasonlítottam a két gyerkőcöt (4 hónap van a fiúk között). Én nem éreztem gázosnak a helyzetet, csak megjegyeztem, h milyen jó, h Máté nyugodtan megült az ölemben és tudtunk olvasgatni, ellenben Benedekkel, aki fél percig nem ült meg a helyén. Bevallom, kicsit irigykedtem, hogy így sokkal könnyebb lesz tanulgatni Mátéval, mint az én kis örökmogómmal. Na ez nagyon nem tetszett neki, merthogy nem szeretné, ha a későbbiekben ez odáig fajulna, kinek a gyereke hány verset, mondókát mond. Megjegyzem, akkor Benedek max. egyet tudott, Máté meg már min. 10-et, ha nem többet...

Ezután múlt nyáron akasztott ki. Együtt voltunk a Balcsinál. Épp ebédelt a család, így én is próbáltam B-t rávenni, h üljön le és egyen velünk, de hát ugye ez nem ment, mivel minden más jobban érdekelte, mint a kaja. Na ekkor "kedvesen" mosolyogva záporoztak a kérdések, h miért nem hagyom, h később egyen, miért nem adok neki villát, stb. Mondtam a Zuramnak, h még egy "miért nem...?" kérdés és én fogom megkérdezni, h miért nem a saját gyerekével foglalkozik?

Szóval ezek után rohadtul nem volt kedvem jópofizni vele, mégis, mikor utoljára náluk voltunk, próbálkoztam, úgyhogy még beszélgettünk is. Az érzelmeimröl, a lombik(ok)ról, még meg is jegyeztem a Zuramnak, hogy jól éreztem magam. Azon a 7végén többször rákérdeztem a tesóra, mert nemhogy én éreztem, de ő is több utalást tett rá, h már pocakban van, mégis mikor konkrétan rákérdeztem, letagadta, én pedig nem erősködtem tovább.
Aztán két hete rámkattant fb-n, h mit hozzon a nyuszi B-nek. Igazán lövésem sem volt, de úgy gondoltam, találjanak ki valamit ök - na ezzel odáig jutott, hogy mint kiderült, a Sógorom megkérdezte a Zuramat, mit is vegyenek... -. Aztán mellesleg megjegyezte, h küldött egy emilt is. Mikor elolvastam, köpni-nyelni nem tudtam, ugyanis leírta, h a 13.!!! hétben van és h nehéz volt titkolniuk. Bevallom, a tény, h nekik sikerült, eléggé pofánnyomott, mégis, ami kiborított az volt, h hazudott nekem. Anyósommal is beszéltünk erről, és ő sem értette, miért kellett titkolni, főleg, h Mátét már a két csík után tudtuk. Szóval ezek után a hátam közepére kívántam a 7végi találkozást. 

Szombaton mentünk Pécsre. Este, a templomnál taliztam vele és baromira nem tudtam jópofizni, de szerencsére úgy jött ki, h nem kellett beszélgetnünk. Másnap megint a misén taliztunk, de láttam rajta, h meg van sértődve, úgyhogy próbáltam kedves lenni. Ez addig ment is, míg Anyóséknál felmerült, h ki hova ül ebédnél. Mivel Benedek már előző nap is az asztalfőn, az etetőszékben evett, számomra egyértelmű volt, h most is ott fog, viszont Sógornő pedig úgy gondolta, h Máté fog ott ülni, mert mindig ott szokott. Mondtam, h B is, mire közölte, h de Máté sokkal többször ott van. Erre már nem tudtam, de nem is akartam mit mondani. Könyörgöm! Az én gyerekem tehet róla, h több száz km-re lakik a nagyszüleitől, így sokkal ritkábban van náluk?! Bezzeg mikor ők vannak nálunk, én mindent elkövetek, h Benedek átadja azt a helyet Máténak, ahova ő akar ülni, vagy játszhasson azzal a játékkal, amivel ő akar. Ezek után viszont már nem erősködtem a Kicsifiamnál, h adja át uncsitesójának azt a triciklit, amit a Nyuszi hozott neki, és amiért Máté kőkeményen hisztizett, pedig máskor tutira a lelkére beszéltem volna. Azon meg ma már meg sem lepődtem, mikor Anyósomnak mutattam, h egy nagymama épp azt mutatja az unokájának, h kell visszafelé felmászni a csúszdára, ill. megjegyeztem, h ezt mennyire nem tartom jónak, mire Sógornő meglepve kérdezte, h miért nem? Régen Máté is csak így volt hajlandó lecsúszni... Vitázzak egy olyannal, akinél a gyerekének a szerelme a tűzcsap, amivel naponta játszik? Pafff.
Sajnos a rokonokat megválogatni nem lehet, max. elkerülni. Várom a következő "megmondtam" levelet....

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr12855280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dzsoff 2011.04.28. 14:27:45

Ezt ő is olvassa? :)

Lusthie 2011.04.28. 15:01:42

@dzsoff: kb. nem érdekel. állítólag régen nem olvas. Ha meg igen, legalább tudja, mi a helyzet és akkor joggal durcizhat. 1ébként még mindig nem kaptam "megmondtam" levelet :)
süti beállítások módosítása