Etetés

2011.06.07. 13:25

Azaz nemevés. Kezdem a hajam tépni, egyszerűen már elegem van, hogy Benedek ennyire válogatós. Persze talán be is foghatnám a lepénylesőmet, mert másnak még ennyit sem eszik a gyereke, ráadásul én is eléggé válogatós voltam, mégis kivagyok már, főleg az ebéd miatt. Jelenleg ott tartunk, hogy húst egyáltalán nem eszik, főzeléket sem, max. sültkrumplit üresen, ill. üveges kaját, de abból is csak kb. 2-3 fajtát, aminek azért örülök, mert azokban legalább van hús és sajt, amiket ugye egyáltalán nem eszik. Azaz sajtot max. sajtoskifli tetején. Régebben még megette a májkrémes kenyeret kizárólag melegszenyának, most viszont ott tartunk, hogy vacsira max. vajas pirítóst nyomat. 

Szóval hogy néz ki egy napi kaja?

Reggel 6-7 körül kb. 300 ml tejital

Utána 7-8 körül leül velünk és vagy reggelizik, vagy nem, de ha igen, akkor kukut (kölesgolyót), párnácskát vagy gabonagolyót eszik.

Tízórai: ha olyanja van, akkor két kisdobozos gyümi, banán, alma, de ha nem akarja, akkor kifli, vagy esetleg nápolyi vagy vmi kekszféle.

Ebéd: hosszú ideig nagyjából rendesen evett, persze minden viszonylagos, mostanság viszont már alig valamit. Akkor még lecsúszott a túróstészta, a krumplistészta, a paprikáskrumpli, borsófőzelék, babfőzelék, túrógombóc, zöldségleves. Egy db-ig nagy sláger volt a halrudacska sültkrumplival, azt bármikor megette, most viszont már az sem jó, gondolom besokalt a krumplitól, amit meg is értek. Ha eltévedtünk a Mekibe, már boldog voltam, ha 2 husit megevett, mostmár annyit sem. Egyedül a túrógombi és az üres tészta maradt, ami lássuk be, nem valami változatos, ezért is örülök, h időnként megeszik 1-1 üvegest is. 

Ma spenótos tésztát szerettem volna neki adni, de mikor meglátta, közölte, hogy ő bizony azt tuti nem kéri. Próbáltam kompromisszumot kötni, hogy legalább két kanállal egyen és ha nem tetszik, esetleg megeheti a másikfajtát, ill. befenyíteni, hogy ez az ebéd és kész, ide semmi sem hatott. Sajnos képes rá, hogy inkább kaja nélkül feküdjön le aludni. Tudom, hogy nem jó módszer, de végül ő nyert, mert a másikfajtát kapta, amit legalább meg is evett. Na ja. Miért nem azzal kezdtem? Jó kérdés. Úgy tűnik, a gyerekem háromféle kaján fog felnőni :(. Azaz négy, mert majdnem elfelejtettem, hogy a palacsinta az, amit bárhol, bármilyen mennyiségben megeszik, de csak és kizárólag üresen.

Uzsi: általában tejszelet, időnként banán, esetleg nápolyi vagy vmi kekszféle

Vacsi: időnként vajaspirítós, régebben virsli, de mostanság inkább kukoricapehely, kuku.

Fürdés után 200 ml tejital, amiből az utóbbi időben max. a fele fogy el.

Így leírva, nem annyira tragikus a helyzet, mivel napi 5x eszik, de én annyira szeretném, ha ebédnél is normálisan és változatosan hamizna. Hiába eszünk mellette, ránéz és bármi is az, közli hogy nem szereti, megkóstolni sem hajlandó. Bízom benne, ha ovis lesz, változni fog a helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://lusthie.blog.hu/api/trackback/id/tr922964382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása